Пиріг із яблуками
Інструкція приготування
Борошно, розпушувач та порізане холодне вершкове масло розтерти, додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник на 30 хв.
Розкачати тісто, викласти у форму, зробивши високі бортики, та знову покласти в холодильник на 30 хв.
Для крему яйця, 100 г цукру, ваніль, корицю, крoхмаль та сметану перемішати до однорідності та поставити в каструлі на повільний вогонь на 5-7 хв, постійно перемішувати до загустіння.
Крем накрити плівкою та повністю охолодити.
Яблука порізати скибочками 2-3 мм, зварити сироп з води, 150 г цукру і лимонного соку та викласти в нього яблука на 1-2 хв.
Крем вилити на тісто в формі, зверху викласти яблука у вигляді троянд, випікати 30 хв при 180 °С.